Mijn Verhaal
Ik ben in 2016 begonnen om een probleem op te lossen dat ik zelf als student had ervaren, namelijk dat het voor mij extra lastig was om een leuke baan of stage te vinden. Dit kwam doordat sommige organisaties niet verder keken als mijn naam en ik niet heel erg goed was ik het schrijven van sollicitatiebrieven.

Nadat ik in het laatste jaar van mijn studie met het zelfde probleem geconfronteerd werd. Ben ik gaan nadenken over oplossingen. Praten ging mij makkelijker af als schrijven en veel mensen zeiden altijd: ”Wat spreek jij goed Nederlands!” Ik moest een manier zien te vinden waarop ik al pratend vooroordelen kon wegnemen. Resultaat: Videosolliciteren!  

Fotografe: Sanne Donders

Mijn Missie
Sinds het moment dat ik met  jongdivertalent.nl en sollicitatiemarkt.nl begonnen ben, heb ik er alles aan gedaan om gelijke kansen te creëren voor Young Proffesionals – ongeacht afkomst, geaardheid, religie, beperking of naam. Niet alleen omdat iedereen uit morele overwegingen gelijke kansen verdient , maar ook omdat ik geloof in de kracht van menselijk verschil! Tegelijkertijd geloof ik dat steeds meer organisaties actief diversiteitsbeleid moeten gaan voeren. Talent is een van de belangrijkste factoren in het succes van een organisatie. Dit talent kijkt allang niet meer alleen naar het salaris en de functieomschrijving. Werkgevers moeten gezien de veranderende wereld steeds harder hun best doen om interessant te blijven voor potentiële werknemers.

Wat is Jongdiverstalent?
Jongdiverstalent is een innovatieve partner bij het inspireren, adviseren en werven & selecteren van jong talent en uw organisatie. Wij helpen u bij het inspireren & motiveren van jong talent en helpen jongeren (een sprong te maken) richting werk of ondernemerschap. Aan de andere kant inspireren en helpen wij organisaties op de weg van diversiteit. Dit doen wij door workshops, veldonderzoek en het werven & selecteren van jong divers talent!